Günümüzde genetiğiyle oynanmış tohumlarla üretilen sebze ve meyveleri tüketmek durumunda kalıyoruz. Geçmişte de kullanılan “Ata tohumu” uygulaması ile öğrencilerin kendi sebze-meyve tohumlarını üretmeleri; ürettikleri ata tohumlarını da fide haline getirerek üretime dâhil olmaları öncelikli hedefimizdir. Böylece genetiğiyle oynanmış gıda maddelerinin tüketilmesi konusundaki dayatmaya karşı güçlü durabiliriz. Kendi kendine üreten gençlerimizin toprakla olan bağlarını kuvvetlendirerek; doğal gıda, daha az su ile daha verimli ve daha sağlıklı ürünlerin hayatımızda yerleşmesini amaçlıyoruz. Bu kapsamda gençlerimiz tohumdan fide haline getirme aşamasında ve toprağa dikim safhasında bizzat bulunarak tüm aşamaları yaparak ve yaşayarak öğrenerek sonunda hasat evresinde de bulanacaklardır.
Beğen |
0 kişi beğendi